علائم تیروئید کم‌کار

علائم تیروئید کم‌کار
تیروئید کم‌کار چه علائمی دارد؟

در بدن انسان غدّه‌ای وجود دارد که با تولید هورمون‌هایی حیاتی مانند تیروکسین، متابولیسم یا سوخت و ساز بدن را کنترل می‌کند؛ بیشتر اندام‌های شما تحت تاثیر عملکرد این قسمت هستند و اگر به هر دلیلی دچار اختلال در ترشح هورمون شود، دچار بیماری تیروئید کم‌کار خواهید شد که در صورت درمان نشدن عوارضی در پی خواهد داشت. در ادامه با علامت‌های این بیماری در بدن آشنا می‌شویم.
تیروئید کم‌کار چه علائمی دارد؟

تیروئید کم‌کار چه علائمی دارد؟

وقتی فرآیند تولید، ذخیره و آزادسازی هورمون‌های تیروئید با مشکل مواجه شود یا به هر دلیلی این قسمت هورمون تولید نکند، علامت‌هایی در انسان پدیدار می‌شوند که این بیماری با مطالعة آنها تشخیص داده می‌شود و می‌توان برای درمان آن اقدام کرد:
1. گواتر یا التهاب گردن:

گواتر یا التهاب گردن:

همان گونه که پرکاری این غدّه می‌تواند باعث برآمدگی و التهاب گردن شود، کم‌کاری تیروئید هم می‌تواند عاملی برای ایجاد بیماری گواتر باشد؛ وقتی این غدّة درون‌ریز به اندازة کافی هورمون ترشح نکند، ملتهب می‌شود که بسته به نوع و شدت آن، اندازة ورم گردن تغییر می‌کند.
2. تغییر ضربان قلب:

تغییر ضربان قلب

هورمون‌های تیروئیدی روی گردش خون و قلب هم اثرگذار هستند؛ اگر این قسمت دچار کم‌کاری باشد، ضربان قلب انسان از میزان طبیعی پایین‌تر می‌آید و ممکن است مشکلاتی از قبیل نارسایی در قلب را به دنبال داشته باشد.

3. افزایش وزن:

افزایش وزن

گاهی اوقات افرادی که چاق می‌شوند آن را ناشی از پُرخوری یا بی‌تحرکی می‌دانند و با اینکه رژیم‌های سخت غذایی را آغاز می‌کنند، وزنشان به حالت عادی برنمی‌گردد. جالب است بدانید که در بعضی موارد تیروئید کم‌کار با کاهش فرآیند سوخت و ساز بدن باعث انباشته شدن چربی و افزایش وزن می‌شود. در این حالت نیازی به غذا نخوردن و فعالیت بدنی نیست و با درمان تیروئید، فرد به وزن طبیعی می‌رسد.
4. ریزش مو:

ریزش مو

هورمون‌های تیروئید بر رشد موهای بدن نیز مؤثر است و اگر به هر دلیلی کمتر از حالت عادی هورمون تولید کند، فرد دچار ریزش موی سر خواهد شد؛ البته این حالت در مواقع پرکاری این غدّه هم پیش می‌آید که تشخیص آن به عهدة دکتر متخصص غدد است.
5. تغییر در میزان انرژی و روحیه:

تغییر در میزان انرژی و روحیه:

اینکه چه میزان کالری مصرف کنید و چگونه آن را بسوزانید هم به تیروئید بستگی دارد و وقتی این غدّه فعالیتی کمتر از میزان عادی داشته باشد، فرد احساس خستگی مفرط، تنبلی، بی‌حوصلگی و افسردگی خواهد کرد. در این حالت معمولا انسان برای انجام هیچ کاری انرژی ندارد، هم‌چنین ممکن است دچار اختلالات خواب و مشکل در میزان میل جنسی بشود.
6. احساس سرمای زیاد:

احساس سرمای زیاد

تنظیم دمای بدن هم با هورمون‌های تیروئید انجام می‌گیرد و در صورت ابتلا به تیروئید کم‌کار فرد همیشه شدیدا احساس سرما خواهد کرد. همچنین وقتی با کاهش این هورمون‌ها سوخت و ساز کاهش می‌یابد، بیشتر اوقات بدن سرد و یخ‌زده به نظر می‌آید.
7. مشکلات روانی:

مشکلات روانی:

وقتی که غدّة تیروئید کمتر از حد معمول کار می‌کند علاوه بر افسردگی، بیمار معمولا با روابط اجتماعی بیگانه شده و منزوی خواهد شد؛ حتی ممکن است اختلالات شناختی پیدا کند و دچار فراموشی بشود. کاهش این هورمون‌ها در بدن گاهی باعث می‌شود که فرد مسائل را دیر فرابگیرد.
8. سخت شدن پوست بدن:

سخت شدن پوست بدن

در حالت کم‌کاری تیروئید، روند ترمیم پوست انسان کند شده و درنتیجه این قسمت سخت و ضخیم خواهد شد و از آنجا که هورمون‌های این غدّه میزان پوست‌اندازی بدن را کنترل می‌کنند، این مشکل پیش می‌آید. این عارضه معمولا باعث سردی و رنگ‌پریدگی پوست می‌شود و زخم‌ها دیرتر التیام می‌یابند. در نوعی از این بیماری که تیروئید نمی‌تواند ویتامین‌آ تولید کند، پوست بیمار نارنجی‌رنگ یا زرد می‌شود.
9. مشکلات قاعدگی:

مشکلات قاعدگی

در خانم‌ها دوره‌های قاعدگی به شدت متاثر از هورمون‌های بدن هستند و از آنجا که مهم‌ترین آنها توسط تیروئید تولید می‌شوند، وقتی این قسمت کم‌کار یا پرکار می‌شود نظم این دوره در زنان به هم ریخته و ممکن است خیلی سخت و یا آسان شود. معمولا تغییرات در این عارضه به صورت ناگهانی رخ می‌دهد. خانم‌های مشکوک به مشکلات تیروئید وقتی به پزشک مراجعه می‌کنند اولین سوال از آنها طبیعی بودن یا نبودن دوران قاعدگی است.
10. کُند شدن روده‌ها:

وقتی متابولیسم بدن در اثر کم‌کاری تیروئید کاهش پیدا کند، طبیعتا فرآیندهای بدن سرعت خود را از دست می‌دهند و کار کردن شکم در طول روز از همین دسته است؛ در این حالت معمولا بیمار دچار یبوست خواهد شد.

امیدواریم که مشکل کم کاری تیروئید نداشته باشید، ولی اگر خدای ناکرده دچار شدید، با دکتر فوق تخصص غدد مشاوره کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید