تاثیرات شگفت انگیز منیزیم در سلامتی مخصوصا یبوست

چرا به منیزیم نیاز داریم؟

منیزم یک ماده معدنی است که مسئول بسیاری از فرایندهای بدن است. منیزیم چهارمین ماده معدنی موجود در بدن ماست و وجودش برای انجام بیش از ۳۰۰ واکنش بدن ضروری است.منیزیم معمولا به عنوان کمک به کاهش یبوست شناخته می شود، ولی این فقط یکی از مهم ترین نقش های آن در بدن است. منیزیم برای عملکرد قلب، عضلات، کلیه و متعادل کردن بسیاری از مواد مغذی دیگر مانند کلسیم و پتاسیم مهم است. سطح مناسب منیزیم از ابتلا به دیابت و پوکی استخوان پیشگیری نموده و فشار خون را بهبود می بخشد.

گوشه ای از عملکرد منیزیم:
– عملکرد عصب
– کمک به رفع یبوست
– کنترل قند خون
– آزادسازی پیام‌رسان‌های عصبی
– تنظیم فشار خون
– سوخت و ساز انرژی
– تولید گلوتاتیون که نوعی آنتی‌اکسیدان است.

اگر دائما احساس خستگی می‌کنید، چشم‌های‌تان پیچ و تاب دارد و اسپاسم عضلانی دارید، به احتمال زیاد از کمبود منیزیم رنج می‌برید. کمبود منیزیم می‌تواند باعث بیماری‌های جدی شود زیرا فرآیندهای زیادی در بدن به آن بستگی دارند. به همین دلیل باید هوشیار باشید و بتوانید به موقع متوجه این کمبود شوید.

۱. ولع شدید به خوردن شیرینی‌جات

ولع خوردن شیرینی‌جات نشان می‌دهد که کمبود مواد معدنی خاصی (به ویژه منیزیم) در بدن وجود دارد. کمبود منیزیم در خانم‌ها معمولا به قاعدگی و در ورزشکاران به تمرینات شدید مرتبط است زیرا بدن منیزیم را روی عضلات صرف می‌کند.

۲. درد و گرفتگی عضلات

گرفتگی عضلات و درد می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد. اگر مرتباً از این مشکل رنج می‌برید، ممکن است به کمبود منیزیم دچار باشید. منیزیم و ویتامین‌های D ، E و B می‌توانند از گرفتگی عضلات جلوگیری کنند.

۳. بی خوابی

کمبود منیزیم می‌تواند باعث اختلالات خواب شود. منیزیم برای عملکردی به نام “آرامش مغز” بسیار حیاتی است. این توانایی مغز به ما کمک می‌کند تا آرام بخوابیم.

همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم ، سطح پایین منیزیم می‌تواند منجر به گرفتگی عضلات شود. و این سبب بروز سندرم پای بی‌قرار می‌شود، اختلالی که کیفیت خواب را پایین می‌آورد.

۴. رفلاکس اسید

اگر کمبود منیزیم دارید، مواد غذایی و اسید معده به مری باز می‌گردند. این روند منجر به احساس سوزش می‌شود که به آن رفلاکس اسید یا سوزش سر دل گفته می‌شود.

۵. استرس و بی اشتهایی

منیزیم یک عنصر اساسی برای داشتن سیستم عصبی قوی است. این عنصر مسئول آرامش است. با کمبود منیزیم، فرد احساس اضطراب و استرس بی‌دلیل می‌کند. بنابراین خطر افسردگی به طرز چشمگیری افزایش می‌یابد.

۶. یبوست

یبوست دلایل زیادی دارد، از استرس گرفته تا مصرف کم فیبر. منیزیم در بسیاری از قسمت‌های بدن از جمله دستگاه گوارش تأثیر آرامش‌بخش دارد. به دلیل کمبود این ماده معدنی، روده به درستی کار نمی‌کند و همین منجر به یبوست می‌شود.

۷. خستگی

منیزیم برای واکنش‌هایی که باعث ایجاد انرژی در سلول‌ها می‌شوند، لازم است. بدون منیزیم، انرژی کافی در سطح سلولی نخواهید داشت. این امر می‌تواند به صورت خستگی آشکار شود.

۸. سردرد شدید

کمبود منیزیم می‌تواند باعث میگرن و سردردهای مکرر شود. با کمبود این ماده معدنی، رگ‌های خونی در مغز به سرعت تنگ می‌شوند و گسترش می‌یابند که دلیل آن میگرن است. مقدار کافی منیزیم در بدن خطر تغییر در رگ‌های خونی را کاهش داده و سردرد را از بین می‌برد.

منابع طبیعی حاوی منیزیم :

۱٫ تخمه کدو
۲٫ سویای خشک بوداده
۳٫ گشنیز خشک
۴٫ شکلات تلخ
۵٫ تخم کتان
۶٫ تخمه‌ی آفتابگردان
۷٫٫جوانه گندم
۸٫ خرما
۹٫ بلغور جوی دوسر
۱۰٫ موز
۱۱٫ لوبیای پخته
۱۲٫ اسفناج پخته
۱۳٫ شیر کامل
۱۴٫ آووکادو
۱۵٫میخک
۱۶٫ گیلاس و آلبالو
۱۷٫ هلو
۱۸٫ بامیه
۱۹٫ کلم بروکلی
۲۰٫ چغندر
۲۱٫ فلفل دلمه‌ای سبز
۲۲٫ برنج قهوه‌ای
۲۳٫ برگ چغندر
۲۴٫ ماست یا کِفیر
۲۵٫ انجیر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید