ارتباط طبع بلغم و چاقی

همانطور که میدانید در بدن ما 4 خلط ( دم – صفرا – بلغم و سودا ) وجود دارد . هر یک از این اخلاط که میزانشان از حد طبیعی بیشتر شود می گوییم ان خلط غلبه کرده است .
غلبه اخلاط مشکلات بسیاری را برای بدن ایجاد می کند که این مشکلات می توانند خودشان را در اندام های مختلف نشان دهند .

غلبه بلغم چیست و در هر یک از اندام ما چه مشکلاتی ایجاد میکند ؟

بلغم یکی از خلط های چهر گانه در طب اخلاطی میباشد . به نظر طبیبان سنتی این خلط طبعی سرد و مرطوب دارد و مصرف زیاد خوراکی های سردی بخش باعث ازدیاد این خلط در بدن میشود .
میدانید غلبه بلغم چیست که همه پزشکان طب سنتی ار ان حرف میزنند و منعش می کنند ؟ غلبه بلغ مشکلی است مزاجی که متاسفانه در بیشتر افراد جامعه ایرانی وجود دارد . اگر شما هم با وجود اندام لاغر شکمی بزرگ دارید بدانید که این شکم بزرگ ناشی از غلبه بلغم است .
افراد بلغمی دارای شکم و مقداری هم چاقی از ناحیه پهلو میباشند .
بلغم چیست و مشخصات بلغمی ها چیست ؟
میزان بلغم در انسان سالم یک درصد است و چون سبک تر از سودا و دم است معمولا حجام در اولین خون گیری فرد بلغمی شاهد خون شفاف و کم مایه ای است . بلغم مثل کشک یا سفیده تخم مرغ بوده و مربوط به سیستم لنفاوی یا سیستم ایمین است . و از جنس اب سرد و تر است . افراد بلغمی به علت سردی این مزاج دارای رنگ پوستی روشن – بور و یا حتی پوست سفید و مو های بور یا سفید می باشند .
به طور کلی پوست و مو بهترین و راحت ترین راه برای شناخت مزاج افراد است . و موی تیره و خشن نشانه فردی با مزاج گرم و موی روشن و نازک نشانه فردی با مزاج سرد است . دم و صفرا گرم هستند سودا و بلغم سرد هستند .
افراد بلغمی علاوه بر پوست و موی روشن و شفاف دارای شکم و پهلوی چاق هستند .
افراد بلغمی غالبا از نفخ معده و سردی سر دل رنج می برند .

غلبه بلغم :
هنگامی که در فردی خلط بلغم غالب شود زبان به رنگ سفید در می اید و فرد فرد احساس سرما می کند و در هنگام غلبه بلغم همه یا بعضی از حالات زیر نیز در فرد دیده می شود :
1- ترشی دهان
2- سفیدی بدن
3- پوست شلو ابکی
4- زود سفید شدن موها
5- سردی دست و پا
6- دیر هضم شدن غذا
7- خواب الودگی و زیاد خوابیدن
8- جاری شدن اب از دهان در خواب
9- رقیق بودن اب بینی
10- فراموشی و کند ذهنی
11- کم حواسی
12- زیاد دفع ادرار
13- سستی و بی حالی
14- درد معده
15- قولنج
16- گرفتگی ماهیچه پشت گردن
17- زانو درد و پا درد
18- تنگی نفس
19- سرفه زیاد
20- ضعف مثانه
بعضی ازعلام فوق سریع نمایان شده و بعضی دیگر در اثر توجه نکردن به خلط غالب و در دراز مدت بروز میکند .

اصلاح مزاج بلغمی

برای اصلاح مزاج بلغمی افراد باید رژیم غذایی خود را تغییر دهند و تا حد امکان تغییر محل زندگی نیز می تواند در ارتقای سلامت افراد موثر باشد به دلیل طبع سرد و مرطوب افراد با مزاج بلغمی بهتر است تا حد امکان در مناطقی که خشک و گرم هستند زندگی کنند به عنوان مثال زندگی در استان‌های شمال کشور به دلیل بالا بودن میزان رطوبت می تواند سبب ایجاد پا درد کمر درد و قولنج این فرد شود

غذاهایی که بلغمی ها نباید مصرف کنند، شامل انواع لبنیات همچون شیر و ماست، ترشی، شور، گوشت گاو و گوساله (چون طبع سرد هستند)، عدس، قارچ، سیب‌ زمینی، گوشت سفید یعنی مرغ و ماهی (به خصوص برای روماتیسمی‌ها)، میوه ترش و نرسیده، جو برای مثال در سوپ جو یا نان جو، لیمو شیرین، خیار، نارنگی، کیوی، نسکافه و قهوه و چای، کره گیاهی، روغن نباتی، برنج، نوشابه، سوسیس و کالباس و… هستند. این مواد غذایی سبب افزایش بلغم در افراد بلغمی می‌شوند و چنانچه از آنها استفاده می‌کنند، حتماً باید با مصلح همراه باشد

راه های دفع بلغم در طب سنتی
بادکش درمانی

بادکش درمانی یکی از روش های مفید برای غلبه خلط های بدن است که در کلینیک های طب ایرانی انجام می شود.

این روش درمان باستانی سال هاست که وجود دارد و می تواند بسیار کمک کننده باشد.

این روش می تواند یکی از راه های دفع بلغم باشد که برای تعداد جلسات آن و نحوه کاربرد آن می توانید از یک متخصص طب سنتی کمک بگیرید.
روغن های گرم

یکی دیگر از راه های دفع بلغم استفاده از روغن های گرم در ناحیه شکم می باشد.

بدین ترتیب شما می توانید به مدت یک ماه تا 40 شب از روغن های گرم نظیر روغن سیاهدانه به صورت موضعی استفاده کنید.
غذاهای ممنوع برای غلبه بلغم

رعایت تغذیه از مهمترین نکاتی است که شما باید در رفع بلغم و دیگر اخلاط بدن به آن توجه داشته باشید.

غذاهایی که در ادامه به شما معرفی می کنیم می تواند سبب افزایش بلغم شود پس بهتر است که از خوردن آن ها پرهیز کنید.

لبنیات، سرکه، ترشی و لیته، شور، سیب زمینی، عدس، قارچ، چای، قهوه، نسکافه، میوه ترش و نرسیده، نارنگی، کیوی، خیار پوست کنده، لیموشیرین، سوپ جو با زنجبیل روغن نباتی، کره گیاهی، نوشابه، برنج، سوسیس و کالباس، گوشت گاو
غذاهای مفید برای دفع بلغم

گوشت (شتر ، گوسفند ، کبوتر ، سار ، گنجشک)

ادویه جات (هل – دارچین – زنجبیل – زیره -زعفران – زنیان- سیر- موسیر – خردل)

سبزیجات (کرفس – نعناع – ریحان – جعفری – ترخون – مرزه) ، کلم ، مارچوبه ، نخود ، گردو هندی ، قدومه شیرازی ، کدو حلوایی ، لیمو ترش ، گندم .
شربت آلو: رافع بلغم
نکات مهم در غلبه بلغم

زمستان فصل غلبه بلغم است و مصرف سردی‌ها مثل سالاد کاهو، الویه و ماست مضر بوده و در صورت مصرف، حتماً باید با مسهل خورده شود.

سرد مزاج‌ها بهتر است همراه غذا ادویه‌جات، زعفران و یا سرکه شیره مصرف کنند.

زرشک پلو با مرغ، باقالی پلو با ماهی، سالاد الویه و ماکارونی بلغم‌زا هستند و باید با ادویه‌جاتی مثل فلفل سیاه، زنجبیل، آویشن یا زعفران مصرف شوند.

تند غذا خوردن موجب تولید بلغم و سودای مضر می‌شود، خوابیدن پس از غذا سبب افزایش بلغم می‌شود.

به جای چای از نوشیدنی های گرمی بخش , دم کرده ی دارچین و مقدار کمی زنجبیل استفاده کنید.

وعده ناهار و بخصوص خوابیدن پس از آن باعث افزایش بلغم می‌شود.

غلبه بلغم باعث سفیدی مو و موجب آرتروز و رماتیسم در اندام‌های تحتانی می‌شود، افراط در مصرف سردی‌ها موجب چاقی، کندذهنی و کاهش اعتماد به نفس و ترس می‌شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید